Secure Base
LeanIQ

Secure Base Coaching

Voor wie is de training Secure Base Coaching 

De training is voor leiders en coaches die duurzame verandering willen realiseren.

Bij verandertrajecten, of veranderingen in het algemeen, gaat ons denken snel naar oordelen “goed of fout”. Dit komt omdat ons brein werkt volgens het oer mechanisme om te overleven. Het brein wil geen pijn voelen, dus snel beslissen of we erbij horen of niet, of we samen zijn of alleen, of iets goed of slecht is. Iedereen die de drive heeft om het goed te willen doen loopt het risico door dit denken gegijzeld te worden en falen hierdoor.  In tijden dat veranderen spannend wordt, hebben we een Secure base Leider / coach nodig om bespreekbaar te maken wat nodig is om een volgende stap te kunnen zetten.

Duur: vijf lesdagen verdeeld over twee maanden. De opleiding kent naast de contacturen vier intervisieuren. 

Het team van LeanIQ beschikt over gecertificeerde Secure Base -Team- Coaches. Onze collega’s passen de kennis toe in de uitvoering van verandertrajecten. We delen deze leerbare kennis graag in de training.Wat leer je?

Het overlevingsmechanisme in ons brein doet ons wegbewegen van de pijn. Als veranderaar leer je de tegengestelde beweging te omarmen. Hoe zoek je als Secure Base tegenstellingen in de groep actief op en beweeg je naar pijn en verlies toe? Hoe blijf je hoopvol en zoek je actief emoties op in plaats van te sussen? Hoe laat je oordelen over anderen los? Leer door te observeren en nieuwsgierig te blijven naar de achtergronden. Doorgrond keuzes van mensen, op weg naar een beter leven voor henzelf. Hoe worden systemen in de organisatie in stand gehouden en hoe worden die doorbroken?De vier belangrijkste voordelen van een Secure Base training zijn:

  1. Je leert hoe je een omgeving kan creëren waarin mensen zich veilig en geborgen voelen, wat een basis vormt voor groei en verandering.
  2. Je leert hoe je mensen, teams en organisaties kan helpen bij het doorlopen van verandering en transitie, en hen daarbij te ondersteunen.
  3. Versterken van de relatie: je leert hoe je hechte en intieme relaties opbouwt die noodzakelijk zijn voor groei en verandering.
  4. Persoonlijke groei: de training biedt ook de gelegenheid voor persoonlijke groei en ontwikkeling, door de nadruk op eigen ervaringen en inzichten.